2015-ben úgy gondoltuk, hogy Hévízen és környékén a futás és a sport szerelmeseinek lehetőséget kellene biztosítani csoportos mozgásra, és érdemes lenne színes versenyekkel felvirágoztatni a helyi sportéletet.

Mindannyian tudjuk, hogy az egészség olyan dolog, amit ha elveszítünk, nagyon nehéz visszaszerezni. Éppen ezért nagyon kell vigyázni rá, ez a legértékesebb kincsünk.

A prevenciót, egészségünk megőrzését tartjuk a legfontosabbnak, többek között ezért indítottuk ezt az egyesületet.

Célkitűzéseink:

  • színes és nagy volumenű versenyek szervezése
  • fitness rendezvényekkel egy nagy és egészségtudatos csoport összekovácsolása
  • a helyi és környékbeli lakosságnak lehetőséget biztosítani a mozgásra
  • tehetséggondozás: ügyesebb gyermekek versenyeztetésének segítése
  • idősebbekre is gondolva heti rendszerességgel nordic walking vagy erdei séták szervezése

Frissen alakult egyesületünk már régóta dédelgetett álma volt egy verseny, aminek szervezése jelenleg gőzerővel halad, és 2016. június 18-án kerül megrendezésre.

A verseny napján számos színes program várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt: délelőtt gyermekfutás, játszótér, mászókert, rengeteg vidám verseny és koncert az egész családnak. Délután a félmaraton és váltófutás várja a nevezőket a gyönyörű hévízi tó környékén 7, 14, 21 km-es távokon komoly díjakkal és sok ajándékkal. Este egy nagykoncerttel zárjuk ezt az eseménydús és sportos napot, ahol valóban mindenki nyertes lesz.

2016. szeptemberében tartjuk első fit-napunkat, amelyen a fitness közösség nagy neveit vonultatjuk fel, de lesz egészséges táplálkozási és életmód tanácsadás is, melyet híres és elismert szakemberek színesítenek. Jóga, crossfit, meditáció és fegyencedzés is szerepel a programon, amelyben bárki kipróbálhatja magát.

Nagy segítség számunkra, hogy a helyi önkormányzat és Papp Gábor polgármester úr is mindenben támogatja az egyesületünket – helyszín, biztosítás, színpad – és mindehhez rugalmasan, pozitívan állnak hozzá.

Egy nagy múltú magyar cég is versenyeink és rendezvényeink mellé állt, továbbá helyi kisvállalkozásoknak is szimpatikus volt az elképzelésünk, így tőlük is rengeteg segítséget kapunk.